Το περίφημο τούννελ που θα ενώσει την Ασία με την Αμερική περνά όπως είναι γνωστό από τα νησιά Διομήδης που βρίσκονται στη μέση του Βερίγγειου Πορθμού που ενώνει την Αλάσκα με την Ασιατική Ρωσία.
Τα νησιά Διομήδης στους προϊστορικούς χρόνους ήταν ναυτική βάση και αστρικό παρατηρητήριο των περίφημων Burray-Bouraioi θαλασσοπόρων που εκείνα τα μακρυνά χρόνια διέπλεαν όλους τους ωκεανούς του Πλανήτη.
Οι ίδιοι είχαν δημιουργήσει παρόμοιες βάσεις στην Skara Brae όπου εκτός των αρχαϊκών οικισμών υπάρχουν ορυχεία χαλκού, στην Burra, στην Gurnes , στην Burray, στην Burravoe των Ορκάδων Νήσων στον Βόρειο Ατλαντικό, Στην Θούλη της Γροιλανδίας, στην Νήσο Ærø της Δανίας, στην μαγευτική ακτή Ypanema στο Ρίο της Βραζιλίας, στον Κόλπο του Μεξικού, σε παραλία πλησίον της Βοστώνης και των καταρακτών του Νιαγάρα, στην Νήσο Bura στις Μαλούκες του Νότιου Ειρηνικού Ωκεανού, σε τοποθεσία της Αυστραλίας πλησίον της πόλης Αδελαϊδας όπου υπάρχουν τα ορυχεία χαλκού Burra και η ομώνυμη πόλη, στο όρος Bura στην νέα Καληδονία του Ειρηνικού, βάρειαδυτικά της πόλης της Πάφου στην Κύπρο όπου υπάρχουν ορυχεία χαλκού, στα ορυχεία χαλκού Burra σε κεντρική Πολιτεία των ΗΠΑ, στην Νήσο Αμοργό, στην Νήσο Αστυπάλαια, στον Κέφαλο της Νήσου Κω, στον Σκάρο της Νήσου Στρογγύλης, στις Γούρνες της Κρήτης , σε μια πλειάδα βάσεων κατά μήκος του Περίπλου της Αφρικής που και σήμερα οι κάτοικοί έχουν κρατήσει την ονομασία Bura, Boura, Bourra, Bouraioi,Burray αναφερόμενοι σε πόλεις, ποτάμια, όρμους ή υψώματα, και σε πολλά άλλα στρατηγικά περάσματα ανά την Υφήλιο, βάσεις και παρατηρητήρια που τους εξυπηρετούσαν στους μακρυνούς πλόες τους.
Ένα από τα στρατηγικά περάσματα που από εκείνα τα χρόνια κατείχαν οι Burray-Bouraioi θαλασσοκράτορες, τα Νησιά ΔΙΟΜΗΔΗΣ στον Βερίγγειο γίνονται σήμερα το σημείο αναφοράς του πιο σημαντικού επικοινωνιακού κόμβου στον Πλανήτη.
Μελετώντας κανείς τα σχέδια αυτής της σημαντικής προσπάθειας της Ανθρωπότητας να ενώσει οδικά την Ασία με την Αλάσκα τον Καναδά και όλη την Αμερικανική Ήπειρο αντιλαμβάνεται προς τα που βαίνει η εξέλιξη των πραγμάτων και που θα τοποθετηθούν τα κολοσιαία επενδυτικά προγράμματα στα προσεχή 20-30 χρόνια.
Πρόκειται για τη δημιουργία ενός πολυδυκτίου μεταφοράς πληθυσμών, εμπορευμάτων, πετρελαίου και των πάσης φύσεως αγαθών και υπηρεσιών που θα μειώσει την παγκόσμια ναυτιλία στο 30% και τις αερομεταφορές κατά 20%. Το νέο πολυδύκτιο θα καταστήσει τον Καναδά χώρα κλειδί στις παγκόσμιες επαφές. Τα δυσεκατομμύρια των πληθυσμών της Ασίας και η παραγωγή τους θα βρει δια μέσου αυτού του πολυδυκτίου πρόθημους πελάτες στην Αμερικανική Ήπειρο πατώντας στη στεριά με υπερσύγχρονους συρμούς που θα μειώνουν τις αποστάσεις στο ελάχιστο.
Η Ρωσία επίσης θα αποκτήσει άμεση επαφή με τα κέντρα τόσο της Κίνας όσο και της Αμερικανικής Ήπείρου, η Ιαπωνία επίσης, η Ινδία που ήδη αναπτύσει μια πολύ καλή τεχνολογία θα βρει διεξόδους στα σημερινά της προβλήματα.
Απομένει η Γηραιά Ήπειρος. Εδώ τα προβλήματα θα πολλαπλασιάζονται και εάν η ηγεσία της δεν προβεί σε άμεση λήψη δραστικών μέτρων για μια πραγματική ενοποίηση της παραγωγής της η Ευρώπη θα βρεθεί απομονωμένη σε μια γωνιά, μακρυά από τα κυρίως παγκόσμια δύκτια, που θα ξεκινούν από την Αργεντινή, θα διασχίζουν όλη την Αμερικανική Ήπειρο θα περνούν από τα Νησιά ΔΙΟΜΗΔΗΣ και θα συνεχίζουν πολλαπλασιαζόμενα προς Πεκίνο, Τόκυο, Μόσχα, Νέο Δελχί και άλλα κέντρα του Ασιατικού Τόξου.
Η Ευρώπη της Μοναξιάς θα σπαράσσεται από το σύνδρομο του Εγώ και απομονωμένη όπως θα είναι, χωρίς αύξηση του πληθυσμού της θα δει να εγκαταλείπεται και από τους μετανάστες που μέχρι το 2010-15 έσπευδαν να εγκατασταθούν έστω και παράνομα σε αυτή.
Τώρα η εξέλιξη και η πραγματική πρόοδος βρίσκεται αλλού. Οι πηγές ενέργειας της Σιβηρίας και οι πρώτες ύλες της Μογγολίας με τη βοήθεια μιας υψηλής τεχνολογίας και των υπερσύγχρονων δυκτίων μεταφορών και επικοινωνιών του Βόρειου Τόξου θα γίνουν οι νέες Γαίες της Επαγγελίας και δυσεκατομμύρια ανθρώπινου δυναμικού θα μετακινείται πάνω σε αυτό.
Κάποιοι δεν μπόρεσαν να αντιληφθούν άμεσα την διαφοροποίηση που θα επέλθει στη δομή των κοινωνιών σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Πλανήτη. Κάποιοι και σήμερα ακόμη δηλώνουν σε πείσμα της εξέλιξης ότι τα σχέδια αυτά είναι ανέφικτα και λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν σε αυτά τα βόρεια γεωγραφικά πλάτη. Απλά ίσως δεν μπορούν να αντιληφθούν τα σημάδια των καιρών.
Όλοι παρατηρούμε την σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας γεγονός που βασικά δεν οφείλεται αποκλειστικά και μόνον στο φαινόμενο του Θερμοκηπίου. Απλά αλλάζουν οι Εποχές. Πολλές φορές στο παρελθόν ο Πλανήτης μας πότε έμεπαινε στην κατάψυξη και πότε ζούσε θερμότερες εποχές. Τώρα και για πολύ πολύ μεγάλο διάστημα ακόμη θα ζήσουμε μια θερμότερη περίοδο. Μια περίοδος που με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας θα βοηθήσει στη δημιουργία του Βόρειου Πολυδυκτιακού Άξονα που θα ανατρέψει την μέχρι σήμερα πολεμική αντιμετώπιση των προβλημάτων και θα οδηγήσει σε μια παγκόσμια συνεργασία που θα βασίζεται στην παραγογικότητα και την διεθνή επικοινωνία.
Οι προβλέψεις των απογόνων των Πελασγών Burray-Bouraioi που από το 12.000 π.Χ δημιούργησαν την ναυτική βάση ΔΙΟΜΗΔΗΣ στον Βερίγγειο Πορθμό ήσαν οι σωστές.
Προέβλεψαν από τότε ότι το κέντρο του Κόσμου περνά από εκεί, από τον μικρό και τον μεγάλο Διομήδη που ανάμεσά τους περνά και η παγκόσμια γραμμή αλλαγής ημερομηνίας στον σύγχρονο Κόσμο μας.
Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2008
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου